4. feb. 2008

Ko prestavna ročica obtiči v nevtralnem položaju...

Pride dan, ko se zjutraj zbudiš, vstaneš, se umiješ, pozajtrkuješ, se odpraviš v službo, kjer opraviš tistih 8 ur, se vrneš domov, narediš še kakšno malenkost za službo, morda pogledaš televizijo ali prebereš nekaj strani knjige in greš v posteljo. Nič posebnega, bi lahko rekli, vendar je to tipičen dan, ko možgani obtičijo v nevtralni prestavi. Vse teče po ustaljenih smernicah, brez novih izvirnih idej. Vsakodnevna rutina.

Takšni dnevi so tipični dnevi brez navdiha. Ko možgani ne uspejo popestriti dneva, ne uspejo ustvariti novih izvirnih misli niti ne idej. In, drage moje tri bralke in dva bralca, trenutno se je moj menjalnik zataknil v nevtralni poziciji. Kljub trudu, ga že nekaj časa ne morem prestaviti v prestavo, da bi nastajala nova besedila, nove zgodbe. Čakam, da se v življenju spet zgodi nekaj, kar bo prestavilo to nesrečno ročico.

4 komentarji:

Anonimni pravi ...

Krtek... a ti tudi rabiš eno brco v ...??? :)

Krtek pravi ...

Bojim se, da brca ne bo dovolj. :)

Anonimni pravi ...

evo.. ena bralka se javlja..:)
več nas je takih.. ki bi rabli kdaj v ritko (seveda je govora o brci hehe)

Shia JeZeBel pravi ...

Nič brcati. Stvari včasih potrebujejo čas. Prepričana sem, da bo tudi tvoj "motor" kmalu spet brnel v pravem ritmu in višji prestavi. Do takrat pa pridno menjaj olje in se pocrkljaj z rednim servisom ;-)