7. maj 2008

Paška modrina je balzam za dušo

Prvomajski prazniki so bili odličen čas za obisk otoka Pag. Malo za spremembo, malo za počitek, malo pa za iskanje novih navdihov. Obisk Paga je vedno zanimiv, še posebej v nepoletnih mesecih.

Kljub temu, da je otok večinoma kamnit in pust, še posebej poleti, ko vlada suša in se zelena trava, kolikor jo je, spremeni v rjavo »savano,« je meseca maja pravi mavrični raj različnih barv. Cvetijo različne cvetlice, ki poleti svoj obstoj nakazujejo le z nekaj skromnimi listi. Pokrajina je prav pisana, in vsak ljubitelj narave, bo našel za svojo dušo nekaj zanimivega: od polj perunik do cvetočega žajblja. In seveda še vse vmes. Sproščeno vzdušje je odlično za spremembo vsakodnevne rutine, še posebej, če dneve popestri dobra družba prijateljev. Tako, da skupaj uganjamo norčije in počnemo neumnosti.

Malo prometa, zanimive ceste in razgibana pokrajina so raj za kolesarje. Le vreme mora biti lepo, sicer ceste kaj hitro postanejo drsalnice ali pa blatne jame. To dvoje pa nikakor ni prijetno za kolesarjenje. In seveda razgledi… Razgledi na kvarnerske in severnodalmatinske otoke. Če je vreme lepo, je mogoče videti vse od Cresa in Lošinja preko Unij, Ista Molata in Dugega otoka do Kornatov. Z malo sreče pa tudi dlje. Širna modrina neba in morja, ki jo je lahko videti s katerega izmed prelazov, je pravi balzam za dušo.

Fotografija: Krtek

2 komentarja:

Shia JeZeBel pravi ...

vidiš, tukaj pa še nisem bila :-) bo treba uvrstit na potovalni plan :-)

Krtek pravi ...

In kaj še čakaš? Pridi in častim pravi paški sir! :)